Обрасци

Обрасци захтева и притужби

Јавне набавке

Конкурсна документација за набавке мале вредности

Конкурси

Опис конкурса и документација

Службe за информисање

Служба за информисање оштећених и сведока

Вести и саопштења

Саопштења за јавност  

Више јавно тужилаштво у Нишу донело је наредбу о спровођењу истраге против С.Н. (1988) због постојања основа сумње да је учинио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја из члана 297 став 2 у вези члана 289 став 1 КЗ, на штету смртно страдалих  С. Т., М. П. и М. П. и лако теленсо повређеног Д. Ж. Након саслушања окривљеног Више јавно тужилаштво у Нишу је поднело предлог за одређивање притвора према њему због опасности да би боравком на слободи мога утицати на сведоке и околности да је последица учињеног дела довела до узнемирења јавности.

Портпарол Вишег јавног тужилаштва у Нишу
др Јелена Паповић Миладиновић

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу Полицијска управа у Нишу задржала је лице П.Н. (1993)  из Ниша, због постојања основане сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из  члана 246 став 1 КЗ, тако што је у својој кући неовлашћено држао ради даље продаје опојну дрогу марихуану. Лице је уз кривичну пријаву приведено у Више јавно тужилаштво у Нишу ради саслушања.

ПОСЕБНО ОДЕЉЕЊЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ КОРУПЦИЈЕ ВИШЕГ ЈАВНОГ ТУЖИЛАШТВА У НИШУ

По одобрењу Вишег јавног тужилаштва у Нишу Посебног одељења за сузбијање корупције, Полицијска управа Зајечар, Одсек за сузбијање привредног криминала, задржао је лица Р. Н. (1980) из села Лубница и Д. Н.(1972) из села Вржогрнац, општина Зајечар, због кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву из  члана  227 ст.1 у вези члана 33 КЗ, С. Р. (1971) из села Дубочане и С. Г. (1962) из села Дубочане, општина Зајечар, због кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица у помагању из члана 227 ст.1 у вези члана 35 КЗ, јер су фингирали продају вештачког ђубрива ради остваривања права на регресну куповину овог производа на који начин су нанели штету Буџету Републике Србије. Лица су уз кривичну пријаву приведена у Више јавно тужилаштво у Нишу Посебно одељење за сузбијање корупције ради саслушања.
 

По одобрењу Вишег јавног тужилаштва у Нишу Посебног одељења за сузбијање корупције, Полицијска управа у Нишу и Војна полиција у Нишу, задржали су лица П.  С. (1961) из Ниша, лекара одељења за примарну здравствену заштиту Војне болнице у Нишу, због основане сумње да је извршила кривично дело трговина утицајем из члана 366 став 1 КЗ, И. Н. (1967) из Ниша, лекар запослен у Клиничком центру Ниш, због основане сумње да је извршио кривично дело примање мита из члана 367 став 4 КЗ, Г. М.  (1949), из Ниша, због основане сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем из члана 366 став 1 КЗ, као и Р. Д. (1946) и Р.Д., из села Лукова, општина Бољевац, због основане сумње да су извршили кривично дело давање мита из члана 368 став 2 КЗ, тако што су осумљичени Р.Д. и Р.Д. посредством П.С. и Г.М. ради обављања хируршког захвата дали мито И.Н. Лица су уз кривичну пријаву приведена у Више јавно тужилаштво у Нишу Посебно одељење за сузбијање корупције ради саслушања.

                                                            Портпарол Вишег јавног тужилаштва у Нишу
др Јелена Паповић Миладиновић