Обрасци

Обрасци захтева и притужби

Јавне набавке

Конкурсна документација за набавке мале вредности

Конкурси

Опис конкурса и документација

Службe за информисање

Служба за информисање оштећених и сведока

Вести и саопштења

Саопштења за јавност  

У периоду од 01.09.2018. године до 16.09.2018. године послове портпарола Вишег јавног тужилаштва у Нишу обављаће Борислав Радоњић који користи број телефона 064/8221995 и 018/504-175.

По налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, а у сарадњи са Безбеднсно информативном агенцијом и УКП, Посебно одељење за борбу против корупције лишени су слободе В.М. из Блаца, председник СО Блаце и М.З. из Блаца, представник Општине Блаце као већинског власника у Ветеринарској станици Блаце, иначе начелника Општинеке управе Општине Блаце, због кривичног дела примање мита из члана 367 став 1 КЗ.

Вишедневним оперативним радом Посебног одељења за сузбијање корупције ВЈТ у Нишу и Безбедоносно информативне агенције дошло се до сазнања да су  напред наведена лица захтевала од М.Р. из Блаца, представника малих акционара Ветеринарске станице Блаце да им исплати новчани износ од 3000,00 еура како би другоосумњичени М.З. поднео оставку као представника СО Блаце у Ветеринарској стаици Блаце, а првоосумњичени В.М., ставио на дневни ред Скупштине општине избор новог представника, на основу предлога малих акционара Ветеринаске станице Блаце, те је дана 29.08.2018. године, у поподневним часовима, у просторијама Ветеринарске станице Блаце, извршена примопредаја новца, након чега су најпре М.З., а затим и В.М. лишени слободе од стране припадника УКП Посебног одељења за борбу против корупције и одређено им је задржавање у трајању од 48 сати, у ком периоду ће бити саслушани у Посебном одељењу за сузбијање корупције ВЈТ у Нишу.   

Портпарол Вишег јавног тужилаштва у Нишу
др Јелена Паповић Миладиновић

По налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, а у сарадњи са УКП, Посебном јединицом за борбу против корупције и Безбеднсно информативном агенцијом, лишени су слободе С. П. из Ниша, директор ЈКП „Дирекције за јавни превоз" Град Ниш и И. Ц., Г. С. и С. Р., председник и чланови комисије за јавне набавке ЈКП „Дирекције за јавни превоз" Град Ниш, због кривичног дела Злоупотреба у вези са јавном набавком из чл. 228. ст. 2. КЗ. Постоји основана сумња да су именовани приликом спровођења отвореног поступка јавне набавке аутобуса на ЦНГ, ЈН 05/17, наручиоцу јавне набавке ЈКП „Дирекција за јавни превоз" Града Ниша причинили штету у износу од 7.411.484,16 РСД. Према именованима је одређено задржавање у трајању до 48 сати, у ком периоду ће бити саслушани од стране поступајућег тужиоца.   

Портпарол Вишег јавног тужилаштва у Нишу
др Јелена Паповић Миладиновић 
Ранг листа кандидата који су конкурисали  за пријем тужилачких приправника у Вишем јавном тужилаштву у Нишу: Преузми документ