Обрасци

Обрасци захтева и притужби

Јавне набавке

Конкурсна документација за набавке мале вредности

Конкурси

Опис конкурса и документација

Службe за информисање

Служба за информисање оштећених и сведока

Вести и саопштења

Саопштења за јавност  

Полицијски службеници Одељења за борбу против коурпције у сарадњи са ВЈТ Ниш, Посебним одељењем за сузбијање корупције и Сектором унутрашње контроле МУП-а Р. Србије, поднели су кривичну пријаву против:

1. РП (1982.), адвокат из Ниша, због кривичног дела давање мита из чл. 368 ст. 1 КЗ,
2. АМ(1981.), адвокат из Ниша, због кривичног дела давање мита из чл. 368 ст. 1 КЗ,
3. ТРС (1981.) адвокат из Ниша, због кривичног дела давање мита из чл. 368 ст. 1 КЗ,
4. НБ (1970.)медицински техничар на Одељењу ортопедије КЦ Ниш, због кривичног дела давање мита из чл. 368 ст. 1 КЗ и трговина утицајем из чл. 366 ст. 5 у вези ст. 3 КЗ,
5. ПМ(1989.) сарадник адвокатске канцеларије ПР, због кривичног дела давање мита у помагању из чл. 368 ст. 1 у вези чл. 35 КЗ,
6. БС(1990), сарадник адв.канцеларије ,због кривичног дела давање мита у помагању из чл. 368 ст. 1 у вези чл. 35 КЗ,
7. ИД (1952.) из Зајечара, због кривичног дела давање мита у помагању из чл. 368 ст. 1 у вези чл. 35 КЗ,
8. КД (1963.), полицајац у пензији из Ниша, због кривичног дела давање мита у помагању из чл. 368 ст. 1 у вези чл. 35 КЗ,
9. ИИ (1983.), из Алексинца, због кривичног дела давање мита у помагању из чл. 368 ст. 1 у вези чл. 35 КЗ,
10. СС (1970.), референт у ОЈТ Ниш, због кривичног дела примање мита из чл. 367 ст. 1 КЗ,
11. ЈИ (1975.), медицински техничар у КЦ Ниш, због кривичног дела примање мита из чл. 367 ст. 1 КЗ,
12. ЈМ(1983.), медицински техничар у КЦ Ниш, због кривичног дела примање мита из чл. 367 ст. 1 КЗ,
13. ВГ, полицијски службеник ПУ Бољевац, због кривичног дела примање мита из чл. 367 ст. 1 КЗ, и
14. СГ, полицијски службеник СПИ Исток, због кривичног дела примање мита из чл. 367 ст. 1 КЗ,Наиме, постоји основана сумња да су, по претходном договору, осм. Р П адвокат из Ниша, са сарадницима осм. ПМ и осм. СБ, осм АМ, адвокат из Ниша и осм. ТРС, такође адвокат из Ниша, као и осм. НБ, медицинским техничаром у КЦ Ниш, организовали „мрежу сарадника“, у циљу проналажења клијената – оштећених лица у саобраћајним незгодама са којима су закључивали уговоре о заступању уз уговарање процентуалне накнаде од износа наплаћених штета, те су на описани начин, уз претходно обећање поклона или друге користи за себе како би извршили службену радњу коју не би смели да изврше, а у процентуалном износу од износа наплаћених штета, у циљу проналажења лица и закључења уговора, најпре од осм. ВГ и осм. СГ, као полицијских службеника, из службене евиденције базе МУП-а Р. Србије, добијали податке о саобраћајним незгодама и лицима која су повређена у незгодама, а која имају статус оштећених лица, након чега су од осм. СС, радника писарнице Основног јавног тужилаштва у Нишу, осм. ЈИ и осм. ЈМ, медицинских техничара у КЦ Ниш, из база података државних органа и установа у којима су запослени, добијали одговарајућу службену документацију (медицинску документацију, записнике о увиђају саобраћајних незгода и др.), да би потом осм. КД, осм. ИД и осм. ИИ, на терену, проналазили осумњичена лица и са њима закључивали уговоре о заступању уз процентуално уговарање новчане накнаде.

Сва наведена лица су од стране полицијских службеника УКП-а Одељења за борбу против корупције и полицијских службеника Сектора унутрашње контроле лишени слободе.

За потребе Вишег јавног тужилаштва у Нишу потенцијални понуђачи на основу захтева за достављање понуда за канцеларијски материјал и тонере могу доставити своје понуде на факс 018-527-689, mail Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или лично у канцеларији бр. 72. Рок за достављање понуде је петак 21.09.2018. године.

Преузми захтев за достављање понуде за испоруку канцеларијског материјала.

Преузми Образац понуде за испоруку канцеларијског материјала.
 

Преузми захтев за достављање понуде за набавку тонера - тонер касета.

Преузми Образац понуде за набавку тонера - тонер касета. 

У сарадњи Вишег јавног тужилаштва у Нишу – Посебног одељења за сузбијање корупције и УКП Одељења за борбу против корупције у Зајечару, дана 04.09.2018.год. лишен је слободе  Г. Ж. из Бора, због основане сумње да је извршио кривично дело проневера у обављању привредне делатности из чл. 224 ст.3 у вези ст. 1 КЗ, зато што је дана 26.08.2018.год.,  као пословођа продавнице „Текијанка“ у Бору, присвојио дневни пазар из продајног објекта продавнице за дане 24., 25. и 26.08.2018.године у укупном износу од преко 1.600.000,00 динара. Од стране судије за претходни поступак Вишег суда у Нишу, Посебеног одељења за сузбијање корупције према именованом је одређен притвор у трајању до 30 дана.             

У сарадњи Вишег јавног тужилаштва у Нишу – Посебног одељења за сузбијање корупције и Сектора унутрашње контроле МУП-а Р. Србије, дана 05.09.2018.год. лишени су слободе саобраћајни полицајци ПУ Врање, П. С. из Врања, због два кривична дела примање мита из чл. 367 ст.1 КЗ и више кривичног дела злоупотреба службеног положаја из чл. 359 ст. 1 КЗ и Г. Ц. из Врања, због кривичног дела примање мита из чл. 367 ст. 1 КЗ, јер су исти дана 25.08.2018.године око 02,00 часова у Врању, захтевали и примили новац од ошт. Н. А. из Врања у износу од 3.000,00 динара евидентирали извршен саобраћајни прекршај од стране оштећеног и како не би извршили његово алко тестирање. Такође, у протеклом периоду именовани П. С. је од извесног бугарског држављанина захтевао и примио новац у износу од 5.000,00 динара како би истом предао податке из службене евиденције МУП-а Р. Србије, иако наведени подаци представљају службену тајну. Коначно, у протеклих неколико месеци именовани П. С. је, приликом обављања контроле саобраћаја на више локација на територији града Врања, пропустио да евидентира очигледне саобраћајне прекршаје, за више лица, омогућавајући им на тај начин да против њих не буде поднета одговарајућа прекршајна пријава. Према наведеним лицима одређено је задржавање у трајању до 48 сати.             

Након вишемесечног оперативног рада Вишег јавног тужилаштва у Нишу – Посебног одељења за сузбијање корупције и Безбедоносно информативне агенције, а у сарадњи са УКП Одељење за борбу против корупције у Нишу, дана 06.09.2018.године у Нишу и Сурдулици, лишени су слободе Ж. С. из Ниша, шеф Канцеларије за младе Града Ниша, због крив. дела злоупотреба службеног положаја из чл. 359 ст. 2 у вези ст. 1 КЗ и прање новца из чл. 245 ст. 4 у вези ст. 1 КЗ, З. Д. из Ниша и С. Д. из Ниша, као одговорна лица Удружења „Наисус саунд“, због крив. дела злоупотреба службеног положаја из чл. 359 ст. 2 у вези ст. 1 КЗ у помагању у вези чл. 35 КЗ,  и прање новца из чл. 245 ст. 4 у вези ст. 1 КЗ, а Вацев Владимир из Ниша, власник предузетничке радње „Ти амо“ и Стоименов Павле из Ниша, власник предузетничке радње „ПС Рекламе“, због кривичног дела прање новца из чл. 245 ст. 4 у вези ст. 1 КЗ у помагању из чл. 35 КЗ.  Наиме, именовани Ж. С. је у својству члана комисије за суфинансирање фестивала „Наисус фест 2018“,  на основу претходног договора са осм. З. и С., издејствовао да се ова манифестација додели Удружењу „Наисус саунд“, при чему се понуда за организацију фестивала Удружења „Наисус саунд“ заснивала на лажним фактурама са неистинито приказаним трошковима фестивала, да би након пребацивања средстава са рачуна града Ниша на рачун Удружења „Наисус саунд“, у укупном износу од 1.852.830,00 динара, а у циљу извлачења новца и његовог присвајања извршили пренос имовине – новца са знањем да иста потиче од криминалне делатности, тако што су набавили лажне фактуре предузетничких радњи „ПС рекламе“ из Ниша, на чији рачун је уплаћен износ од 410.000,00 динара и „Ти амо“ из Ниша, на чији рачун је уплаћен износ од 154.000,00 динара, који новац је подигнут од стране власника наведених предузетничких радњи и предат на руке осумњиченима, док су преостала новчана средства и то у износу од 1.200.000,00 динара пренели на рачун привредног субјекта „Камелеон“, а износ од 88.230,00 динара на рачун Привредног субјекта „Експерт план“ из Ниша . Према наведеним лицима одређено је задржавање у трајању до 48 сати.

Руководилац Посебног одељења за сузбијање корупције
Иван Симоновић

По налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, а у сарадњи са Безбеднсно информативном агенцијом и УКП, Посебно одељење за борбу против корупције лишени су слободе В.М. из Блаца, председник СО Блаце и М.З. из Блаца, представник Општине Блаце као већинског власника у Ветеринарској станици Блаце, иначе начелника Општинеке управе Општине Блаце, због кривичног дела примање мита из члана 367 став 1 КЗ.

Дана 31.08.2018. године наведена лица су саслушана у просторијама Посебног одељења за сузбијање корупције ВЈТ у Нишу, те је након саслушања и увида у прикупљене доказе утврђено да постоји основана сумња да су окривљени у претходном периоду, а из разлога који су наведени у претходном саопштењу ВЈТ у Нишу од 30.08.2018. године, захтевали новчани износ од 15000 еура, при чему је оштећени М.Р. претходно уплатио први део траженог износа, од укупно 480 000,00 динара, и то уплатом на рачуне више привредних субјеката по налогу осумњичених, након чега је предао и износ од 3000 еура непосредно пре хапшења осумљичених.

Након саслушања осумњичених према истима је Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег суда у Нишу предложено одређивање притвора у трајању до 30 дана.    

Портпарол Вишег јавног тужилаштва у Нишу
др Јелена Паповић Миладиновић