Обрасци

Обрасци захтева и притужби

Јавне набавке

Конкурсна документација за набавке мале вредности

Јавни конкурси

Опис конкурса и документација

Службe за информисање

Служба за информисање оштећених и сведока

Вести и саопштења

Саопштења за јавност  

Више јавно тужилаштво у Нишу - Посебно одељење за сузбијање корупције је дана 18.04.2019. године донело Наредбу о спровођењу истраге против Г.Р. (1957) из Ниша, службеника Вишег суда у Нишу, због постојања основа сумње да је учинила два кривична дела проневера из чл. 364 ст. 3 Кривичног законика.           

Осумњичена се терети да је током 2010. године, као радник рачуноводства Вишег суда у Нишу, у намери прибављања противправне имовинске користи, из судског депозита присвојила новац који јој је поверен у раду, у износу од 30.000,00 евра. Након што су се стекли услови за враћање наведеног износа који је положен као јемство, из депозита је присвојила нови новчани износ, претходно положен као предмет одузет поводом другог кривичног поступка.           

Након саслушања осумњичене, Вишем суду у Нишу је поднет Предлог одређивање притвора према у трајању до 30 дана због постојања околности које указују да би боравком на слободи могла утицати на сведоке, као и што је за наведено кривично дело прописана казна затвора преко 10 година, а сам интензитет друштвене опасности означеног кривичног дела доводи до узнемирења јавности.